март 2006


Минаха вече 2 седмици от пускането на анкетата. Остана само още една седмица до края, в която можете да дадете вашето мнение.

Няма коментари (добавете) | 3 665 пъти видяна

Днес стартира анкета за предложенията за splash картинка който да се използва от OpenOffice.org на български език. За да гласувате трябва да се регистрирате в този блог. Това е направено за защита. След края на анкетата, който желае мога да го изтрия. Като време за гласуване мисля че 3 седмици е добър период.

Ще помоля само тези, които изпратиха предложенията да ми пратят по един мейл понеже по невнимание забравих да запиша адресите им преди да изтрия писмата им.

Няма коментари (добавете) | 2 539 пъти видяна

Днес (09.03.2006 г.) бе обявено излизането на новата версия OpenOffice.org 2.0.2. Поправени са доста бъгове, и са добавени нови възможности. Пълният списък на промени можете да видите тук.

Новата версия можете да я изтеглите както винаги от обичайното ѝ място. За момента има версия за GNU/Linux (rpm и deb пакети, ако някой има желание да генерира от тях пакети за Slakware е добре дошъл), Windows и MacOSX PPC. Надявам се скоро да успея да кача и версия за FreeBSD 5.5/6.0 и Solaris.

Желая ви приятно използване на новата версия.

По план график следваща версия се очаква да излезе на 29 май 2006 г., но като се има предвид че с тази закъсняха с 9 дни, предполагам, че и следващата версия ще бъде изтеглена с десетина дни напред, така че може би в началото на юни можем да очакваме нова версия. Надявам е вече да вмъкнат кръпката която съм направил за азбучно номериране на кирилица.

П.П. Понеже речниците за проверка на правописа, сричкопренасяне и синоними се разпространяват под GPL лиценз, те не могат да се разпространяват заедно с инсталацията на OpenOffice.org. Те трябва да се инсталират допълнително. За целта има създаден помощник за тяхното инсталиране. Инструкции как да инсталирате речниците можете да видите тук. Самият пакет с речниците можете да го изтеглите от тук.

П.П.П. За ентусиастите които имат желание да изпробват междинни билдове, да тестват и да докладват проблеми, могат да следят новините тук.

Няма коментари (добавете) | 2 798 пъти видяна

Моля всички, които ми пратиха предложения за конкурса да ми драснат един мейл, че направих непоправимата грешка да изтрива писмата които ми изпратихте. Успях да намеря адресите на Аднриана и Илия понеже им бях писал, но на останалите ги нямам. Благодаря ви за разбирането. 🙂

Няма коментари (добавете) | 2 525 пъти видяна