Реших да взема да понапиша какво става в кухнята.

По принцип денс трябваше да излезе новата версия OpenOffice.org 2.0.1, но както винаги явно ще се забавят нещата. Все още не зная всички подобности по нвите неща в тази версия. В момента правя един пач с който да може да се доабви азбучно номериране на кирилица. за сега върви успешно, но има една треска която трябва да оправя и затова няма да го има в тази версия. Надявам се да бъде включвно за следващата 2.0.2 версия която трябва да излезе през февруари. В текущата версия коят трябав да излезе има добавена поправка която дава възможно да се добавят повече от 8 предефинирани типове номериране. За сега са го увеличили на 16, което мисля че е достатъчно за сега.

Също така от тази версия речниците вече няма да са в инсталациите. Това което го правихме до сега не беше много легално. Речниците ни са под GPL лиценз, докато ООо е под LGPL и не трябва да се разпространяват заедно в една инсталация. Молих Радостин ако може да се смени лиценза на LGPL, но той отказа, така че ще трябва да си инсталирате речниците допълнително. Ще ги сложа на сървъра така че да можете да си ги изтеглите и да си ги инталирате през помощника за инсталиране на речници. Помощника вече има превод и на български така че не би трябвало да е проблем инсталирането. Превели сме също така и помощника за инсталиране на шрифтове. Преводите на тези два помощника ще ги има във версия 2.0.1

Това е за сега. Скоро очаквам да излезе билд m142 който май се явява RC версия и предполагам може и да стане финалната версия за пускане ако няма проблеми при тестовете.

Това е за сега. Да се надяваме че скоро ще пуснат 2.0.1

Няма коментари (добавете) | 2 486 пъти видяна