Днес (09.03.2006 г.) бе обявено излизането на новата версия OpenOffice.org 2.0.2. Поправени са доста бъгове, и са добавени нови възможности. Пълният списък на промени можете да видите тук.

Новата версия можете да я изтеглите както винаги от обичайното ѝ място. За момента има версия за GNU/Linux (rpm и deb пакети, ако някой има желание да генерира от тях пакети за Slakware е добре дошъл), Windows и MacOSX PPC. Надявам се скоро да успея да кача и версия за FreeBSD 5.5/6.0 и Solaris.

Желая ви приятно използване на новата версия.

По план график следваща версия се очаква да излезе на 29 май 2006 г., но като се има предвид че с тази закъсняха с 9 дни, предполагам, че и следващата версия ще бъде изтеглена с десетина дни напред, така че може би в началото на юни можем да очакваме нова версия. Надявам е вече да вмъкнат кръпката която съм направил за азбучно номериране на кирилица.

П.П. Понеже речниците за проверка на правописа, сричкопренасяне и синоними се разпространяват под GPL лиценз, те не могат да се разпространяват заедно с инсталацията на OpenOffice.org. Те трябва да се инсталират допълнително. За целта има създаден помощник за тяхното инсталиране. Инструкции как да инсталирате речниците можете да видите тук. Самият пакет с речниците можете да го изтеглите от тук.

П.П.П. За ентусиастите които имат желание да изпробват междинни билдове, да тестват и да докладват проблеми, могат да следят новините тук.

Няма коментари (добавете) | 2 726 пъти видяна