септември 2005


След дълго чакане най-сетне имаме кандидат версия. 🙂 Да ни е честита и дано бързо да излезе крайната стабилна версия на OpenOffice.org 2.0.

Има компилирани версии за Linux (rpm и deb пакети) и Windows (инсталатор, пълна версия на английски/български език и езикови пакети за английски/български език). Също така и SDK и URE за Linux и Windows (служи за програмиране към ООо). Можете да ги изтеглите от тук (чужбина) или тук (България) [има отделни директории по ОС]. Очаква се тази версия да е доста стабилна за работа, почти всички бъгове трябва да са изчистени. Тук ще намерите подробна информация за това какви са промените.

Моля всеки, който има желание, да съобщава за правописни грешки или за текстове които не се побират. Трябва само да опишат подробно къде е това. Можете да пишете в пощенския списък за проблеми. Приятно тестване.

П.П. Вече има версии и за FreeBSD, но са малко назад с билдовете. В момента последния билд е m130, който е билда преди кандидат версията. Който желае може да тества и да сподели дали всичко е наред.

Няма коментари (добавете) | 2 311 пъти видяна

Годишната конференция OOoCon 2005 ще бъде проведена от 28.09 до 30.09.2005 г. в гр.Копер в Словения. Повече информация ще бъде поместена на страницата за маркетинг на сайта на OpenOffice.org, а за обсъждания можете да се абонирате за пощенския списък. За да се регитрирате в пощенският списък, изпратете празно писмо като щракнете на тази връзка. Всеки е добре дошъл на конференцията да слуша и да задава въпроси.

Няма коментари (добавете) | 2 830 пъти видяна

Вчера се прибрах от провинцията. Отидохме на гости на тъщата в Дупница. Жената имаше кръгла годишнина – 50 г., а и не бяхме ходили от както се роди малкия. Времето не беше много хубаво, но поне не валеше (обикновено когато ходя предимно вали, е случвало се е да има и слънчеви дни). Пътуването на отиване мина добре, използвахме БДЖ за целта. Но връщането не беше лесно. Тия хора от БДЖ нарочно ли тормозят хората да се свират като риба в консерва? Знае се че след празници винаги има повече пътуващи хора, но не си бяха мръднали пръста да отпуснат повечеко вагони. Здраве да е, добре че още мога да стоя прав.
Иначе си искарах добре. Починах си малко от компютрите (отново :)). Беше весело и забавно. Малкия упорито напредва с изучаването на ходенето и тормоза на родителското тяло. Да се чуди човек, как е оцеляло човечеството.
Стига толкова за сега че трябва да се работи. Все още не съм свикнал да пиша по много, но се надявам с времето да се ошлайфам.
(още…)

Няма коментари (добавете) | 2 365 пъти видяна

Заминавам три дни в провинцията. Тъщата ще има годи�?нина (прави 50 години) и ще ходим да празнуваме. За съжаление още не съм успял да се преборя с това компилиране под Windows, но като се върна в неделя ще се заема със свежи сили.

Няма коментари (добавете) | 3 211 пъти видяна

Открих че фирмата при която хоствам някои неща предлагат блог :). Малко ще го поизследвам да видим дали си заслужава да се преместим тук.

Няма коментари (добавете) | 2 593 пъти видяна

Все още не мога да се преборя с компилирането на ООо 1.1.5 за Windows. Отвратителна работа. Добре че има хора които да помагат с идеи. Понеже си смених преди време дъното, ми се наложи да инсталирам наново Windows-а, защото пущината не искаше изобщо да отлепи. Сега трябва да настройвам всичко по компилирането наново. За сега трябва да се открие правилната комбинация на пътищата. Ако някой път е преди друг възниква проблем, явно има файлове с еднакви имена които скапват работата. Все още има надежда. Надявам се да има успех скоро.

Няма коментари (добавете) | 2 488 пъти видяна

Реших днес да понапиа нещо по-различно от друг път. Знам че блогът по принцип е съвсем друго нещо, но това което направих беше да пиша по-лесно новини около ООо. Сайта на проекта е по-труден за обновяване всекидневно затова сметнах за нужно да направя този блог. За съжаление нямам много излишно време за да пиша тук подробни статии както другите блог-собственици правят. Но мога да се оптам да споделям нещо повече.
Някой писа че искал повече подробности. Да беше си написал поне името. Защо са тези анинимни писания. Не мисля че човек трябва да се страхува да се покаже кой е като исказва мнение. Много е лесно да се критикува зад анонимност. Още по-лесно е да се подиграваш.
Който желае, може да сподели в коментарите, какво би искал да види на сайта на проекта ни. Мисля че така би било по-добре, защото ако пиша в този блог такава информация, то след няколко писания ще замине в архивите и кой ще се сети да ги погледне. Никой. Така че, дами и господа, ако желаете да научите нещо повече, споделене с какво бихте искали да обогатим страницата на проекта. Всеки може свободно да дава предложения. И моля, бъдете толератни, по този проект работя през свободното си време (както и другите колеги от екипа). Имайте го в предвид. Отделям доста време на него, дори имам спорове със съпругата ми за това, така че моля имайте малко разбиране.
(още…)

Няма коментари (добавете) | 2 227 пъти видяна