април 2007


В пощенския списък на лидерите на проектите за локализации се получи писмо от началника, че на 30.04.2007 г. сайта на OpenOffice.org ще бъде обновен. С тази връзка достъпа до него ще бъде затруднен. Обновяването ще продължи около 48 часа. Понеже си имаме български сървър на който се държат нашите неща, проблем с тегленето няма да има. Обаче тегленето от сайта на OpenOffice.org ще бъде забранено, докато не приключи процеса.
Няма коментари (добавете) | 2 529 пъти видяна
След дълги перипетия версията на OpenOffice.org 2.2 е вече качена на българския сървър от където можете да си го дръпнете. Има версия за windows и linux32/64 (rpm и deb). Също има версия и за MacX (PPC и Intel). Надявам се да пуснат и порта за FreeBSD. Когато го направят ще кача и него, за сега имат пуснато едно доста старо RC, и чакам да направят или финалния или поне RC4 да пуснат (който си е финалния, но понякога го прекомпилират). Можете да ги изтеглите от тук. Има наличен и по-подробен списък с промените за желаещите да четат.
Моля всеки, който има желание, да съобщава за правописни грешки или за низове които не се побират. Трябва само да опишат подробно къде е това. Ако срещнете някой бъг или грешка при превода можете да пишете в пощенския списък за проблема. Желая ви приятно тестване на тези които имат желание за това. Надавам се да има такива, защото и от нас потребителите зависи този продукт да бъде качествен.
П.П. Благодарение на Георги Сотиров има и пакети за Слак. Вижте коментара за повече подробности.
Няма коментари (добавете) | 2 693 пъти видяна
През почивните дни успях да изтегля новите инсталации на ООо 2.2 за linux32, linux64, window, MacOS_PPC и MacOS_Intel, обаче не можах да ги кача на сървъра. Нещо доставчика май намазал правилата и ftp трансфера се държи като коледна елха. Бях пуснал да се качва всичко. После поразгледах, че все пак се е качило нещо, но още не съм сложил сумите за грешка, така че не препоръчвам да се тегли още. Надявам се доставчика ми на Интернет да оправят проблема бързо за да продължа с нещата и да мога да пусна нещата за сваляне както трябва поне до утре.
(още…)
Няма коментари (добавете) | 7 858 пъти видяна