септември 2007


Вече е пуснат OpenOffice.org 2.3 за сваляне. Можете да си свалите тази версия и от българския сървър. Оправени са множество бъгове и са запушени дупки по сигурността. Има добавени нови възможности. Разширенията за OpenOffice.org добиват популярност и броят им расте. Пълният списък с промените можете да прочетете тук.
В момента има качени версии за Windows и Linux (deb и rpm пакети). Портовете за FreeBSD излизат с доста голямо закъснение, но когато ги пуснат ще кача и тях.
(още…)
Няма коментари (добавете) | 2 643 пъти видяна

Годишната конференция OOoCon 2007 ще бъде проведена от 19.09 до 21.09.2005 г. в гр. Барселона – Испания. Повече информация можете да ннамерите на страниците за конференцията на сайта на OpenOffice.org, а за обсъждания можете да се абонирате за пощенския списък. За да се регитрирате в пощенският списък, изпратете празно писмо като щракнете на тази връзка. Всеки е добре дошъл на конференцията да слуша и да задава въпроси. Програмата на конференцията можете да видите тук.

Няма коментари (добавете) | 49 211 пъти видяна
Днес научих че IBM са решили от днес да се присъединят към общността на OpenOffice.org и да участват в неговото разработване. Според новината публикувана тук, те ще предоставят решения от разработването на техния продукт Lotus Notes включително подобряване на достъпа на хора с увреждания, добавяне на нови възможности и подобряване на качеството на кода. Също ще дават преимущество на OpenOffice.org технологиите в техните продукти. Повече информация можете да научите от самата новина. Дано това ново сътрудничество да спомогне за още по-голямо разпространение и внедряване на OpenOffice.org, но най-вече за неговото подобряване, както по качество така и обогатяване с много нови възможности.
Няма коментари (добавете) | 3 898 пъти видяна
Здравейте,
вчера се решаваше дали да се преиеме по бързата процедура файловият формат за документи на Microsoft – Office Open XML file formats (ISO/IEC DIS 29500) [OOXML]. За наше щастие въпреки голямото лобиране на Microsoft във всички страни и голямото излизване на пари в разни страни за да се гласува за този формат, те не успяха да покрият необходимите кртиерии (2/3 [66,66%] да са гласували „ЗА“ и да няма повече от 1/4 [25%] гласували „ПРОТИВ“). Не са били покрити и двата критерия. 53% са гласували „ЗА“ и 26% са гласували „ПРОТИВ“ това този формат да се стандартизира. Това което предстои тепърва е да се прегледат отрицателните гласувания. Защо е гласувано с „ПРОТИВ“. Да се вземат предвид забележките и да се преправи документацията за OOXML. След което тези които са гласували „ПРОТИВ“ могат да отеглят негативния глас ако решат, че вече се покриват техните изисквания. Това трябва да се нарпави до февруари 2008 година. Ако до тогава не се успее да се постигнат тези условия от 60% положителен глас и не повече 25% отрижцателен гласа, то цялата процедурата пропада и се отхвърля искането на Microsoft да бъде приет OOXML, като стандарт по бързата процедура.
(още…)
Няма коментари (добавете) | 2 935 пъти видяна