Готова е втората кандидат версията на OpenOffice.org 2.0.2. Има билд за Linux (rpm и deb пакети, en-bg е английски + български език, bg-en е български + английски език) и Windows (основни инсталции на английски и български език и съответните езикови пакети). Освен това има SDK и URE за Linux и Windows (служи за програмиране към ООо), за тези които биха се заинтересували. Можете да ги изтеглите от тук (чужбина) или тук (България).

Пълния списък с оправените бъгове и новите неща можете да намерите тук. (Давам тази връзка понеже няма страница за rc5, а гледам че по долу на посочената страница пише Sources can be received from cvs by tag OOB680_m5, което е точно rc5. Ако има промяна ще го сменя).

Моля всеки, който има желание, да съобщава за правописни грешки или за низове които не се побират. Трябва само да опишат подробно къде е това. Можете да пишете в пощенския списък за проблемите. Приятно тестване.

Не съм качвам версиите между rc2 и rc5 защото много бързо ги направиха и едно че нямаше смисъл, а и нямх да имам време да ги сваля и да ги кача.
Както винаги отново ще има заксънение, понеже по план трябваше крайната версия да излезе вчера (27.02). Надявам се забавянето да не е голямо. Знам че ще има и rc6. Ако няма критични бъгове предполагам че това може да стане и крайната версия.

Сигурно много хора се отегчават от еднообразното писане, но честно да ви кажа много не ми остава време да творя писания. Бих се радвал ако хората питат, какво биха искали да напиша.
Днес е последния ден за приемане на предложения на сплаш екрани. Надявам се да успеем да се съберем в Интернет през почивните дни и да обсъдим дали някое предложение ще отпадне, след което ще направя страница в която всеки да гласува за тези които харесва. Все още не съм решил колко време ще се гласува, но и това ще решим пак тогава.
Относно превода на помощта, все още не сме минали половината, но не е лесно. Надявам се до края на годината да сме свършили най-сетне с превода на помощта и да се заемем да преведем някой и друг наръчник. до тогава вече ще са ги приключили може би за всички модули и мисля че ще е добро помагало за всеки. Но това за сега са само мечти :).

Няма коментари (добавете) | 2 354 пъти видяна