- Блог на IcoBgr - https://blog.icobgr.info -

RC3 версия на OpenOffice.org 2.0.4

Готова е третата кандидат версията на OpenOffice.org 2.0.4. Има билд за Linux32 и LinuxAMD64 (rpm и deb пакети, en-bg е английски + български език, bg-en е български + английски език) и Windows (основни инсталции на английски и български език и съответните езикови пакети). Също има SDK и URE за Linux, LinuxAMD64 и Windows (служи за програмиране към ООо), за тези които биха се заинтересували. Можете да ги изтеглите от тук (чужбина) [1] или тук (България) [2]. Ако не изкочи някой голям бъг, тази кандидат версия ще бъде и крайната версия на ООо.

За сега не мога да открия списък с оправените бъгове и новите.

Моля всеки, който има желание, да съобщава за правописни грешки или за низове които не се побират. Трябва само да опишат подробно къде е това. Ако срещнете някой бъг или грешка при превода можете да пишете в пощенския списък [3] за проблема. Желая ви приятно тестване на тези които имат желание за това. Надавам се да има такива, защото и от нас потребителите зависи този продукт да бъде качествен.

П.П. Това ще е последната версия сот типа x.y.z. Следващите версии ще бъдат от типа x.y понеже се оказва че във всяка следваща версия има и по нещо ново, а не само оправени бъгове. Затова ООо общността взе решение да се ползва този начин на версия.