- Блог на IcoBgr - https://blog.icobgr.info -

Днес OpenOffice.org става на 6 години

6 year Днес проекта OpenOffice.org навършва 6 години от неговото създаване. Много вода изтече от тогава и много беше постигнато. Етапите на неговото развитие можете да видите на страниците [1] в Укипедия. Продуктът вече се използва от милиони потребители, както обикновени хора, така и държавни администрации. Възможностите му се подобряват с всяка версия все повече и повече, като редовият потребител може да поиска функционалност, и да я получи. Нещо което е трудно осъществимо за затворените проекти.

Освен своя юбилей, днес е пусната официално и най-новата версия на OpenOffice.org – 2.0.4.

Новите възможности, оправени бъгове и подобрения включват:

Най-значимото от всичките е усъвършенстването на разширенията. Хвърлени са много усилия и труд за да може всеки разработчик лесно да създава разширения за OpenOffice.org. Така че всеки е добре дошъл да създава разширения 🙂
За тези които иската да научат повече за това могат да посетят проекта за разширения [2].

През почивните дни ще бъдат качени версите за GNU/Linux (32bit и 64bit) и Windows на сървъра на Спектрум. Като бъде направено ще добавя послепис към тази статия. За тези които искат да разберат по-подробно какви са направените промени могат да се задълбаята на тази [3] страничка :).

До скоро